Verwijs informatie

Radboud UMC afdeling nierziekten
Telefoonnummer: 024-3614761
Faxnummer: 024-3635125
Postbus: tube.nier@radboudumc.nl
Erasmus MC afdeling nierziekten
Telefoonnummer: 010-7032198
Faxnummer: 010-7034828
Postbus: e.j.hoorn@erasmusmc.nl

Dr. T. Nijenhuis, internist-nefroloog

Ik heb de geneeskunde en internistenopleiding doorlopen aan het Radboudumc. In 2006 promoveerde ik op een proefschrift over kanalen en transporters in de nierbuisjes. Sinds 2011 ben ik nefroloog en staflid bij de afdeling Nierziekten van het Radboudumc. Ik specialiseer mij in zeldzame nierziekten, in het bijzonder tubulaire stoornissen. Daarnaast doe ik klinische en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar deze zeldzame nierziekten, met als uiteindelijk doel het vinden van nieuwe behandelmethoden.

Prof. dr. J.F.M. Wetzels, internist-nefroloog

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en heb de opleiding tot internist-nefroloog gevolgd in het UMC St Radboud. Ik ben vanaf 1989 werkzaam als staflid op de afdeling Nierziekten van het UMC St Radboud. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met een nefrotisch syndroom. Daarnaast heb ik speciale belangstelling voor patiënten met erfelijke nierziekten en patiënten met stoornissen in de water en zouthuishouding.

Dr. A. Bech, internist-nefroloog

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik heb de opleiding tot internist-nefroloog in het UMC St Radboud gecombineerd met promotie onderzoek naar tubulaire stoornissen. Sinds 2018 ben ik werkzaam als nefroloog in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem.

Prof. Dr. R. Zietse, internist-nefroloog

Prof dr. R. Zietse studeerde geneeskunde in Leiden en werkt sinds 1990 als nefroloog in het Erasmus MC. Hoewel hij in 1995 promoveerde op het effect van geneesmiddelen op de glomerulus, is hij de laatste jaren vooral geïnteresseerd geraakt in de functie van de nier tubuli. Hij is actief betrokken bij onderzoek en onderwijs op het gebied van tubulaire stoornissen, zowel binnen het Erasmus MC als daarbuiten.

Prof. Dr. E.J. Hoorn, internist-nefroloog

Prof. dr. Ewout Hoorn is sinds 2012 als internist-nefroloog verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum waar hij patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs combineert. Hij promoveerde in 2007 op "water en zout" en deed onderzoekservaring op in de Verenigde Staten. Hij is momenteel groepsleider van het onderzoeksprogramma 'renale tubulaire stoornissen'. In dit onderzoeksprogramma wordt het water- en zouttransport door de nier bestudeerd en de rol die deze processen spelen in aandoeningen zoals hypertensie en chronische nierinsufficiëntie. In de patiëntenzorg richt hij zich vooral op de diagnostiek en behandeling van zogenaamde renale tubulaire stoornissen.